Belangrijk! Maak bij het tabblad "Beschikbaarheid" eerst uw keuze voor de gewenste datum en tijdstip voordat u op "Start aanvraag" klikt.

Wat hebt u nodig voor het melden van uw voorgenomen huwelijk of partnerschap:

* Een kopie identiteitsbewijzen van beide partners en de getuigen

* Een pinpas voor het doen van een betaling via iDeal

 

Wilt u in de gemeente Venray een kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap sluiten? Tijdens het maken van de melding (én het sluiten van het huwelijk of partnerschap) hiervoor moet minstens een van beide partners in de gemeente Venray ingeschreven staan.  Is dit niet het geval? Dan wordt uw melding afgewezen.

 

Wie mogen er aanwezig zijn? Bij een kosteloos huwelijk, geregistreerd partnerschap of omzetting van een partnerschap in een huwelijk zijn alléén het bruidspaar en getuigen aanwezig. Wilt u graag dat uw minderjarige kinderen of andere gasten ook aanwezig? Of wilt u zelf uw trouwambtenaar kiezen? Kies van voor de optie 'uitgebreide ceremonie'.

Aan het wijzigen of annuleren van de huwelijks- of partnerschapsdatum zijn kosten verbonden. Zie daarvoor de prijslijst op onze website.

 

Kiest u voor een andere trouwlocatie dan het gemeentehuis? Informeer bij de locatie van uw keuze zelf naar de mogelijkheden en de kosten.

Wilt u het huwelijk op een eigen locatie laten sluiten dan moet u een ingevulde Verklaring beheerder voor huwelijken op eigen locatie hebben. Deze stuurt u als bijlage met de digitale melding mee. Voor het benoemen van de eigen locatie als trouwlocatie wordt een besluit gemaakt. Hiervoor betaalt u extra. In het optie-overzicht vinkt u de mogelijkheid 'Benoemen Eigen Locatie' aan.

Oriëntatie

Hieronder ziet u onze ambtenaren en trouwlocaties. Door te klikken op een naam uit de lijst kunt u meer informatie bekijken. Door te klikken op het sterretje voegt u deze toe aan uw favorieten. Bij beschikbaarheid ziet u daarna een lijst met al uw favorieten. Alles wat u hier kiest zal bij uw aanvraag al ingevuld zijn.

U kunt maximaal 12 maanden in de toekomst plannen.

Kies een locatie, ambtenaar of beschikbaarheid
Starten